Продават два етажа от “Панорамата” в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 12 мар. 2020
357 четения

Два етажа от емблематичната сграда “Панорамата” в Г. Оряховица са обявени за продажба. Търгът е насрочен за края на март от синдика на “Янтрекс прима – 94” ЕООД, собственик на имота. За продажба са пуснати девети и десети етаж, които са с по 390 кв. м площ и включват офиси и сервизни помещения. Началната цена за деветия етаж е 45 700 лв., а за десетия е 55 900 лв., като предложенията на кандидат-купувачите ще се приемат до 24 март. Отварянето на офертите е насрочено за следващия ден.
Миналата година бяха обявени за продажба общо пет етажа от сградата, като три от тях – шести, седми и осми, бяха продадени още от първия път. За останалите два не се намери купувач и за това беше насрочена нова дата в информационната система на обявените фирми в несъстоятелност към Министерство на правосъдието. Обявените в момента цени са доста по-ниски от посочените при предишния опит за продажба. “Янтрекс прима – 94” притежава и други имоти в община Г. Оряховица, предимно в Първомайци, където беше основната ѝ дейност. През 2019 г. фирмата официално беше обявена в ликвидация и беше назначен синдик, който насрочи продажба на имуществото ѝ.
На останалите етажи на “Панорамата” се помещават офиси на политически партии, частни фирми и др. В момента в сайтовете за имоти се отдават помещения под наем на трети, четвърти и пети етаж на цени от 6 лв./кв. м. Малките стаи са с площ от 15 кв. м, а големите – 28 кв. м. Освен под наем помещенията могат да бъдат продадени, както и един или трите етажа на цени по договаряне.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново