Приоритет за областния управител е минимизиране на контролирания вот

Публикувано на пт, 12 авг. 2022
290 четения

Областният управител на В. Търново инж. Георги Гугучков започва срещи с ръководителите на всички държавни и общински структури в региона. Целта е да се минимизира влиянието на натиска върху служителите за контролиран вот на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.
“Тези срещи са в две направления. Едното е участието на съответната администрация в изборите, защото обществена тайна е, че чрез структурите на местната и държавна администрация се подсказва на служителите как да гласуват “правилно”, заяви инж. Георги Гугучков, който заема за втори път поста служебен областен управител на област Велико Търново. Той уточни, че има сигнали за институции, в които е имало натиск върху служителите за контролиран вот на изборите, но отказа да назове кои са. Но подчерта, че информацията, с която разполага, ще бъде сведена до знанието на полицията. Според инж. Гугучков е сериозен проблем фактът, че гражданите се страхуват да подават писмени сигнали, каквито са необходими, за да стигнат до прокуратурата.
Областният управител заяви, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Очаква се решението на ЦИК по отношение на състава на Районната избирателна комисия за Великотърновски избирателен район.
“Всички държавни и общински структури трябва да продължат своята работа и подготовката за изборите не е оправдание за несвършената работа”, каза още инж. Гугучков.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново