При посещението си в региона Цветан Цветанов обяви акцентите в програмата на партия ГЕРБ

Публикувано на чт, 18 Апр. 2013
863 четения

Милен Георгиев, един от собствениците на “Екстрапак” (в средата), призова следващото управление да помисли за намаляване на различните регулаторни режими.

Много е важно младите хора да гласуват, защото, негласувайки, те се оставят на случайността да ги води, каза Цветанов на студентите, докато пи кафе с тях.

В “Захарни заводи” водачът на листата разговаря с персонала и ръководството и не пропусна да опита от вкусните продукти на предприятието.

При обиколката си в региона Цветан Цветанов беше придружен от кмета на Велико Търново Даниел Панов и кандидатите за депутати на партия ГЕРБ.

“Акцентите в програмата на ГЕРБ са насочени към електронното управление. То обхваща по-голям периметър от институции, които са свързани с местната и изпълнителната власт. Убеден съм, че до година и половина ще имаме реален резултат в тази посока. Електронното управление ще облекчи бизнеса и ще даде възможност на един работодател да не пътува от Велико Търново до София, за да внесе дадени документи, а това да осъществява по електронен път”. Това обяви във Велико Търново водачът на листата на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който направи обиколка в региона.

Денят си в старата столица Цветанов започна със среща със студенти пред Пети корпус на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, с които изпи по чаша кафе. “Много е важно младите хора да гласуват, защото негласувайки, те се оставят на случайността да ги води. ГЕРБ води позитивна кампания, кампания на разума и аргументите”, каза на младите хора Цветанов. Той запозна младежите с програмата на ГЕРБ, в която един от акцентите е енергийната ефективност. “50 % от средствата по тази ефективност ще бъдат безвъзмездно предоставени от Брюксел. Заложихме и добри перспективи в рамките на 2-3 години да бъдат готови проучванията за концесията, която дадохме за добив на газ и нефт в Черно море. 80 млн. лв. влязоха в държавния бюджет от тази концесия, дадена не на фирми на Батко и Братко, а на най-сериозните добивни компании. Прогнозата е, че в Черно море има газ за 30 години напред, което ще задоволи вътрешното потребление и реално ще направи страната ни енергийно независима. Предизвикателството и пред вас като млади хора и пред нас при следващо управление на ГЕРБ, е новият финансов програмен механизъм. През периода 2014-2020 г. реално у нас ще влязат 32 млрд. лв. за иновации, култура, образование, регионални политики и земеделие. Но Брюксел иска стабилност и същата форма на управление както до сега”, обясни Цветан Цветанов.
Водачът на листата ГЕРБ не пропусна да похвали кмета на Велико Търново Даниел Панов, като заяви, че от началото на неговия мандат в общината са влезли много повече средства по европроекти. Панов, който като областен лидер придружаваше Цветанов в обиколката му, обясни, че си е взел един ден отпуска и не е на работа в кметството.
Веднага след срещата си с младите хора Цветанов посети фабриката на фирма “Екстрапак”. Заместник-председателят на ГЕРБ благодари на ръководството на предприятието за активната позиция и готовността им за водене на диалог с управляващите в подкрепа на бизнеса. Преди време по тяхно настояване беше осъществена среща с бившия министър на околната среда Нона Караджова във връзка с промените за използването на полиетиленови торбички. Милен Георгиев, който е един от собствениците на предприятието, заяви, че следващото управление трябва да помисли за намаляване на различните регулаторни режими,такси и изисквания, които задушават българския бизнес.
Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ се срещна и с работниците в завода. “Преди година и половина вие се доверихте на ГЕРБ и избрахте Даниел Панов за свой кмет. Виждам, че сте доволни от направения избор. Затова ви призовавам и на тези избори да повярвате в ГЕРБ и да изберете бюлетина № 15”, призова Цветанов.
По време на посещението си във Велико Търново бившият вътрешен министър не пропусна да коментира и скандала с подслушванията “Смятам, че това е стратегия, която БСП реализира и доколкото виждам, Сергей Станишев прави всеки ден пресконференции в неговата централа, а аз от сутрин до вечер обикалям страната, за да провеждам срещи с работодатели, с жителите на съответните населени места, за да им обясним какво предлагаме. Няма да слизам на нивото на Станишев и да отговарям на агресията с агресия. На поведението на опозицията ние трябва да противодействаме с разумни решения и реални политики, към това се стремим. За съжаление, българското общество стана свидетел на един скандал, който си го създаде БСП, и смятат по този начин да им мине цялата кампания. Ако това им е стратегията, аз им благодаря, защото това допринася ГЕРБ да разгърне приоритетите си.
За мен е важно правенето на политика да бъде свързано с добри решения и за хората. Тези добри решения трябва да идват и от опозицията, а не да срещаме от нея само противопоставяне и арогантност. Аз съм достатъчно издържлив, в последните няколко години ми се е случило какво ли не. Подобни атаки вече съм ги преживявал. Те са продиктувани от организираната престъпност и политическите лица, които имат връзка с нея. Къде бяха опонентите ни и защо не казаха нищо, когато имахме успешни акции по Килърите, Наглите и Октопод”, коментира Цветанов.
След Велико Търново зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се отправи към Горна Оряховица, където се срещна със служители на “Захарни заводи”. Цветанов разгледа производствените цехове и не пропусна да опита от вкусния локум и бонбони, които се произвеждат в завода. Председателят на Надзорния съвет на “Захарни заводи” Георги Узунов обясни, че през изминалия мандат са разчитали на Цветан Цветанов и политическа партия ГЕРБ в борбата с контрабандата в сектор “Захар”. “Това, което те направиха няколко пъти, има респектиращ ефект за целия сектор. Вярно е, че трябва да се вземат мерки от по-дългосрочен характер, защото само с усилията на полицията задачите в икономиката не могат да бъдат решени. Полицията може да респектира, може да изисква, може да задава, но тя не може да разполага със стотици милиарди срещу всеки склонен към контрабандни действия. Трябва да се вземат мерки в тази област”, обяви Узунов.
След Горна Оряховица Цветан Цветанов посети Полски Тръмбеш и селата Страхилово и Овча могила, където се срещна с местните жители и представи кандидатите за народни представители на политическа партия ГЕРБ.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново