Президентът Румен Радев идва в Сухиндол

Публикувано на вт, 12 февр. 2019
1512 четения

Президентът Румен Радев ще се включи в честванията на Трифон Зарезан в Сухиндол на 14 февруари, съобщи за “Янтра ДНЕС” Пламен Чернев, кмет на най-малката община в областта, известна като българската шампания. Държавният глава ще пристигне в Сухиндол около 10 часа.
Празничната програма в града започна още в неделя, 10 февруари, със състезание по търкаляне на 225-литрови празни бурета. Първото място в него спечели Радослав Иванов, следван от Стефан Димитров и Стилян Дечев. Проявите продължиха в понеделник с дегустация на домашни вина и ракии, наречена “Много поколения, една традиция във всяка капка”. Във вторник, 12 февруари, в града ще гостува Иван Звездев, който ще измайстори различни сухиндолски кулинарни изкушения. Във вторник ще има още едно значимо събитие, от 17,30 часа ще бъде представена книгата “Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Васил Левски” от писателя Николай Иванов.
Тържествено заседание на Общинския съвет в Сухиндол по повод празника ще се състои на 13 февруари, сряда, от 15,00 ч. в Ритуалната зала на общинската администрация. Вечерта концерт в местното читалище ще изнесе фолк дивата Рени.
Програмата на празничния 14 февруари от 9,00 ч., когато в храма “Св. св. Петър и Павел”ще бъде отслужена празнична света литургия за благоденствието на община Сухиндол. Следва посрещане на гостите и събиране на участниците в шествието. След кратка официална част всички ще се отправят към източната част на града за зарязване на лозята в местността Димчански завой. Празникът ще завърши с хора на централния площад в града.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново