Премиерът Бойко Борисов инспектира Велико Търново

Публикувано на пт, 11 Окт. 2019
3745 четения

Премиерът Бойко Борисов се разходи по улиците на В. Търново в петък и разговаря с великотърновци. Той пристигна в старата столица след откриването на новия участък от 9,3 км от АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза, за да присъства на полагането на военна клетва на първокурсниците от 146-ия випуск на НВУ „Васил Левски“. Веднага след тържествения ритуал министър-председателят потегли с колата си заедно с досегашния кмет и кандидат на ПП ГЕРБ за трети управленски мандат инж. Даниел Панов. Двамата обиколиха града с цел премиерът да инспектира инвестициите в старата столица.

Едно от първите места, което посетиха, беше новата пътна отсечка, свързваща кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“. Тя беше изградена с 1,8 млн. лв., отпуснати миналата година с постановление на Министерски съвет.

„В момента, в който изведем трафика през АМ “Хемус”, придвижването през Велико Търново ще стане много бързо. Сега движението към Варна минава през центъра на града. Този тежък трафик, като си излезе след 2 г. по магистралата, и тук ще стане много бързо придвижването. Просто трябва зор още 2-3 г. да довършим строителството на „Хемус“, заяви Бойко Борисов.

Той препоръча на Даниел Панов да превърне Старата поща на Самоводската чаршия в галерия или училище. В момента имотът е собственост на Министерство на транспорта, а местната администрация планира да я превърне в етнографски музей. Премиерът се ангажира да съдейства за прехвърляне на собствеността й за реализация на идеята. Той се разходи и по Самоводската чаршия, която беше обновена с европейско финансиране, след което обиколи по търновските улици и се снима с десетки граждани.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново