Представители на МДПС ще се учат да са успешни политици

Публикувано на вт, 9 Юли 2019
169 четения

Представители на Младежкото ДПС от цялата страна ще вземат участие в Лятната академия за либерални политики, която ще се проведе от 11-14 юли в цялата страна. Младите  хора ще бъдат запознати с детайлите за правене на политика на местно, национално и европейско ниво, както и с тънкостите на публично поведение. Те са подбрани чрез онлайн конкурс. Областната структура на Младежко ДПС ще бъде представена от четирима души.

Лектори и обучители ще са политици, социолози, представители на местната власт, народни представители и евродепутати, сред тях са ген. Симеон Симеонов и Илхан Кючюк. Освен лекционен курс обучението съдържа и интерактивен формат на работа и тематични дебати.

Младежко ДПС като най-голяма младежка организация в България и най-голяма либерална в Европа традиционно провежда всяка година по няколко пъти академии за либерални политики. Голям принос за провеждането на тези академии съдействат и от немската либерална фондация „Фридрих Науман“. Знанията и уменията, които получават младите депесари по време на курсовете ги подготвят за успешни политици и добри кадри в сферата на техните кариерни интереси.

Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново