Представиха проекта за изграждане на Дунавски индустриален технологичен парк в Свищов

Публикувано на ср, 13 сеп. 2023
266 четения

Проектът за изграждане на Дунавски индустриален технологичен парк бе представен в Свищов. Средствата за изграждането му възлизат на 40 млн. лв. и се очакват от Националния план за възстановяване и устойчивост. Презентацията на проекта се проведе в салона на Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови”. Участие в представянето взеха кметът на общината Генчо Генчев и част от екипа по разработването на проекта. Пред присъстващите бе направена презентация на извършеното до момента, осъществените партньорства, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона.
Теренът, върху който се планира изграждането на индустриалния парк, обхваща площ от 320 декара. Той е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Свищов. Целта на проекта за изграждане на индустриалния парк е привличане на външни инвеститори и разкриване на нови производства и дейности, които ще помогнат за развитието на крайдунавския град.
По време на презентацията стана ясно, че от Агенция “Пътна инфраструктура” са поели ангажимент за изграждане на две кръгови кръстовища, които ще бъдат вход и изход на индустриалния парк, както и ремонт на улица “33-ти Свищовски полк”. Едновременно с това се предвижда на терена на индустриалната зона да бъде изградена обществена зона с пряк достъп до река Дунав, която ще се ползва от жителите и гостите на Свищов.
По думите на кмета Генчо Генчев към индустриалната зона вече има проявен интерес от потенциални инвеститори, което е задължително условие за отпускане на финансиране по проекта.
Весела БАЙЧЕВА, сн. Община Свещов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново