Предприемачът Пламен Пенчев: Политически данък оскъпява тока и съсипва фирмите, нужни са мерки, каквито обединението с номер 7 има

Публикувано на чт, 11 Ное. 2021
79 четения

Две кампании текат паралелно за предприемача от Павликени в листата на Национално обединение на десницата Пламен Пенчев – предизборна, но също и предколедна. Печатната база към рекламната му агенция е сред малкото производители на стенни и настолни календари у нас и краят на всяка година е особено натоварен период. Намиращата се в Павликени база захранва най-голямата книжна борса в столицата и успява да покрие нуждите на фирми и организации от цялата страна. Благодарение на своята предприемчивост и непрекъснато надграждане, Пламен Пенчев е успял да направи от своята малка фирма една успяваща компания, която се радва както на популярност и добро име, така и на лоялна клиентела.
Но бъркотията, в която и бившите, и настоящите управляващи хвърлиха страната, вече се отразява изключително тежко на българските предприятия. “Разходите за реклама са първото нещо, което фирмите свиват, когато настъпи криза”, обяснява предприемачът и споделя, че в момента компаниите масово се намират в такова състояние.
“Вероятно това не се отнася за фирмите, приближени на бившата и на настоящата власт, но малкият и среден бизнес, който разчита само на себе си, е мачкан системно през последните няколко години. Като капак ковид кризата съсипа доста компании”, коментира Пенчев.
Нищо добро не се задава и с растящите цени на тока, ако спешно не се вземат мерки, са опасенията му. Левите политики, на които бившите и настоящи управници са проводник, замитат проблемите под килима, не предлагат решения, а кризите се задълбочават. Това коментира от собствен опит кандидатът от десницата, в чиято професионална биография отпреди успешните бизнес начинания фигурират позициите на учител и дори библиотечен служител в Англия.
Пламен Пенчев е категоричен, че Национално обединение на десницата има много ясни задачи, които неотклонно ще отстоява в следващия парламент.
Една от тях е незабавното приемане на едногодишен мораториум върху налога за т.нар. “въглеродни квоти” – един чисто политически данък, който оскъпява цената на тока с близо 60%. По думите на предприемача и кандидат от листата с номер 7, това съсипва отделните фирми, но е пагубно също така и за общата ни конкуретоспособност.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново