Предприемачът Даниел Божанков вече е зам.-кмет на Горна Оряховица

Публикувано на вт, 5 Дек. 2023
2297 четения

32-годишният финансист и предприемач от Горна Оряховица Даниел Божанков встъпи в длъжност като заместник-кмет с ресор „Бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения“.
Завършил е висшето си икономическо образование във ВТУ, има магистратура по агробизнес от Пловдивския аграрен университет.
Председател е на Асоциацията на промишленото птицевъдство в България, която представлява повечето наши малки и средни предприятия в този бранш.
Даниел Божанков е успешен и иновативен предприемач, който преди да поеме отговорностите на за.-кмет, управляваше първия Кооператив за производство и търговия на яйца в страната. Тази визионерска форма на сдружаване работи успешно в много европейски държави като Франция, но у нас все още е новост. Шестте компании, които Кооперативът обединява, реализират обороти, възлизащи общо на около 20 млв. лв. годишно. Като негов управител, Даниел Божанков е успял да установи партньорски отношения с големи вериги като Метро и Била, а яйцата, които фирмите произвеждат и продават, имат кауза. По една стотинка от всяко реализирано на пазара яйце се дарява на Фондация „Искам бебе“.
Божанков е и трето поколение фермер, като неговият дядо пръв е започнал бизнес с производство и продажба на пилешко месо, което и до днес е дейността на семейната компания.
Даниел Божанков е женен, баща е на момченце.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново