Предлагат на местни фирми да строят двата буферни паркинга

Публикувано на ср, 13 май 2020
2655 четения

Община В. Търново търси изпълнители за изграждане на буферните паркинги “Френхисар” и в района на бившето Сержантското училище. След като никой не се яви на обявената миналата година обществена поръчка за двете обособени позиции, местната администрация ги прекрати и изпрати покани до местни строителни фирми. За буферния паркинг “Френхисар” поканите са адресирани до три фирми – “Пътни строежи – Велико Търново” АД, “Джамбо 33” ЕООД и “Стройко” ООД.
Предвижда се буферният паркинг да бъде изграден в района на улица “Григорий Цамблак” 4. Имотът е с площ от 6374 кв. м, а обособяването му е част от проекта за интегриран градски транспорт на Общината. С реализирането му ще се подобри техническата инфраструктура в тази част на града и ще се даде транспортно решение за подобряване на транспортното обслужване и организацията на движение и пътна безопасност. Паркингът ще разполага с места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, включително 16 електромобила и 8 места за коли на хора с увреждания. Предвижда се да се осигури вход-изход за комплекса от улица “Григорий Цамблак”, където ще има поставено устройство за таксуване на влизащите в паркинга автомобили. Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.
От Община Велико Търново са изпратили покани до три фирми и за втория буферен паркинг “Сержантско училище”. Поканите са адресирани до “Тера” ООД, “Мистрал 7” ООД и “Енел Строй” ООД.
Предвижда се районът да се превърне в съвременен Бизнес център с обособени площи за конгресен център, атракционен парк, кътове за отдих и буферен паркинг. Имотът е с площ 19 239 кв. м, разположен близо до входната артерия на града от посока София. Паркингът ще е с места за три електрически автобуса, паркоместа за 10 бр. туристически автобуси и 102 паркоместа за леки коли – 10 електромобила и 5 места за инвалиди.
До края на месеца се очаква да стане ясно кои от фирмите са заявили желание за изграждане на двата буферни паркинга.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново