Поставиха въпроси за недвижимото културно наследство пред депутати от БСП

Публикувано на чт, 27 Мар. 2014
219 четения

Приемни във Велико Търново, Павликени и стражишкото село Сушица проведоха народните представители от “Коалиция за България” Мариана Бояджиева и Милка Христова.
Граждани с имоти в старата част на Велико Търново се оплакаха, че бавно вървят преписките в Националния институт за недвижимо културно наследство (бивш НИПК). Това затруднява поддържането на сградите и създава проблеми за собствениците, казаха те по време на приемната в старата столица. Мариана Бояджиева, която е зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медиите, заяви, че ще бъдат проведени разговори за по-интензивно разглеждане на преписките в НИНКН. Великотърновци поставяха въпроси и за намиране на работа, интересуваха се и от програмите за младежка заетост.
В Сушица Бояджиева се увери, че в момента се извършва ремонт на опасния мост в селото. Строителството трябва да завърши до май. Средствата, близо 400 000лв., са от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.
Присъстващите проявиха интерес и към възможностите, които се отварят за кандидатстване с проекти към Министерството на земеделието и храните. Земеделци поставиха въпроси за изкупуването на животинска продукция. Те проявиха интерес към идеята на правителството за създаване на 15 тържища, които се предвижда да бъдат разкрити през тази година. В тях производителите ще могат директно да продават своята стока. Мариана Бояджиева сподели пред присъстващите, че тримата местни депутати се застъпват едно от тържищата да е във Велико Търново, което ще е от полза за земеделците от целия регион.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново