По покана на кмета на Свищов Генчо Генчев: Депутати посетиха строителни обекти от инвестиционната програма на Общината

Публикувано на ср, 20 Сеп. 2017
365 четения

Кметът на Свищов Генчо Генчев покани народните представители Весела Лечева, Станислава Стоянова и Валентин Ламбев, които бяха на посещение в Свищов по повод откриването на учебната година в СА “Д. А. Ценов”, да направят заедно обиколка на строителните обекти, които са част от инвестиционната програма на община Свищов, във връзка с изпълнението на Интегрирания план за възстановяване и развитие. Заедно с тях беше и изпълнителният директор на Общинска банка Николай Колев.
Кметът информира, че това са едни от най-мащабните дейности, за близо 10 млн. лв., които Общината реализира в момента. След успешното им осъществяване, обликът на града ще бъде значително променен и жителите ще усетят положителната промяна. Гостите и кметът Генчев посетиха ДГ “Васил Левски” и ДГ “Радост”, където се обновява образователната инфраструктура и се извършват мерки във връзка с енергийната ефективност. Те посетиха и двата квартала жк “Рила” и жк “Младост”, в които текат дейности по подобряване и реновиране на градската среда, като приятно впечатление им направи площадката за игра и отдих в жк “Рила”.
Генчо Генчев показа на народните представители църквата “Преображение Господне”, в която ще бъдат преустановени ремонтите дейности поради липса на средства. С надежда, че би могъл да получи подкрепа в тази насока, кметът ги запозна с дейностите, които са извършени до тук, и нещата, които предстои да се извършат, за да бъде приключен ремонтът. Депутатите бяха приятно впечатлени от активността на общинското ръководство и изразиха готовност да оказват съдействие на местната власт в рамките на своите правомощия, когато това е необходимо.
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново