По-малко партии и кандидат-депутати ще се борят на изборите на 11 юли

Публикувано на чт, 10 юни 2021
447 четения

22 партии и коалиции с общо 212 кандидати за народни представители ще се явят на парламентарните избори на 11 юли от Великотърновски избирателен район. Претендентите са по-малко от регистрираните в Районната избирателна комисия на предходните избори, когато се явиха общо 30 политически партии и коалиции с 242 кандидат-депутати.
Срокът за регистрация в РИК изтече в 17,00 ч. на 8 юни, като в листата в областта ще липсва само една от регистрираните от ЦИК партии – ПП “Подем”. Заради недостатъчно подписи на предстоящия вот няма да участва и великотърновската партия на издателя Иван Габеров – “Благоденствие – Обединение – Градивност”.
На предстоящия вот с пълна листа от 16 кандидати ще се явят КП “ГЕРБ-СДС”, ПП “Има такъв народ”, “БСП за България”, “Демократична България – Обединение”, КП “Български патриоти”, КП “Движение Заедно за промяна” на Александър Томов и ПП “Гражданска платформа “Българско лято” на Васил Божков.
ДПС ще участва с листа от 15 кандидати, КП “Изправи се! Мутри вън” – 14, а ПП “МИР” – 13. Най-късата листа е на ПП “Пряка демокрация”, която е представена само от един човек, а листата на ПП “Бригада” е от двама кандидати за народни представители.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново