Петима губернатори обсъждаха лошата инфраструктура в региона

Публикувано на ср, 9 апр. 2014
374 четения

Рехабилитацията на пътната инфраструктура в Северен централен район и основните проекти, одобрени за финансиране от публичната инвестиционна програма на правителството, бяха основните акценти в съвместното изявление на петимата областни управители на Русе, Разград, Силистра, Велико Търново и Габрово. Те бяха в Русе за участие в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район. И петимата бяха категорични, че пътищата в Северна България се нуждаят от рехабилитация.
Инж. Георги Рачев, сподели резултата от рехабилитацията на 1200 м път в района на така наречените “Присовски завои”. В участъка са инвестирани 130 000 лв., като са подменени мантинели и пътна маркировка. От почти ежедневни инциденти с тежки камиони преди рехабилитацията на пътя от 20 декември 2013 г. до момента са станали пет леки ПТП, като само в едно има участие на тежкотоварен автомобил, каза Георги Рачев. Той отново обърна внимание на общите усилия на областните управители от СЦР пред институциите за решаване на проблемите в региона.
Русенският областен Венцислав Калчев представи част от отчета на експерти от Агенция “Пътна инфраструктура” за отсечката между Русе и Бяла. До месец май трябва да е готов докладът, в който ще бъдат включени както дейностите, които трябва да се извършат, така и сумите, които са необходими за тях.
В момента започва ремонтът на пътя между гара Бяла и Ценово, пари за който бяха отпуснати от публичната инвестиционна програма на правителството. Милион 350 хиляди лева ще бъдат вложени в трасето. Целта е този път да бъде готов преди ремонта на Русе – Бяла, за да може да се използва като алтернативен маршрут.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново