Петър Димитров е кандидатът за градоначалник на Елена на местната коалиция „Български възход“

Публикувано на ср, 20 сеп. 2023
654 четения

Петър Димитров е кандидатът за кмет на община Елена на местната коалиция „Български възход“. Обединението е съставено от ПП „Български възход“ и ПП „Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. Като председател на Сдружение „ЗАедно за ЕЛЕНА“ през последната година Димитров успява да спечели симпатиите на съгражданите си с редица успешни инициативи.
Петър Димитров е роден на 4 октомври 1991 г. в Елена. Средното си образование завършва в СУ „Иван Н. Момчилов“. След това продължава образованието си в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, където завършва „Публична администрация“ и „Счетоводство и контрол“. Придобива магистърска степен по „Мениджмънт в електроенергетиката“ в „Технически университет“ в София. Семеен е, с две деца – момче на 9 г. и момиче, което скоро ще навърши 6 г. През последните 5 г. Петър Димитров е част от мениджърския екип на чуждестранна компания, чийто български клон развива дейността си в сферата на енергетиката чрез поддръжката и експлоатацията на няколко фотоволтаични централи, сред които са и двете най-големи в областта.
„Ние, еленчаните, се славим като будни хора и като такива е време да се събудим всички за едно ново Възраждане, защото заслужаваме повече“, смята Петър Димитров. Той е категоричен, че предстоящите избори са важни, защото ще определят посоката на развитие на общината. „За целта трябва изцяло да се промени визията за бъдещето на община Елена – нещо, което е само във възможностите на млади, образовани и уверени в собствените си сили хора, като мен и моите съмишленици. Да, решението ми, подкрепено от всички тях, е да участвам в предстоящите местни избори за кмет на община Елена. Мисия, която е доста трудна, но не и непосилна, защото сме стъпили здраво на краката си, мислим със собствените си глави и няма да се пожалим в името на едно ново възраждане на нашата община“, изтъква Петър Димитров. И допълва, че е горд, че в качеството си на политически независима личност е сформирал силен екип от 12 също независими кандидати за общински съветници. „ЗАедно ще тръгнем по труден път към разцвета на община Елена чрез разгръщането на целия й потенциал и превръщането й в едно още по-привлекателно място както за достоен живот, така и за почивка. Не го крия – радвам се, че успявам да получа доверието и подкрепата на хората заради делата си, защото винаги гледам да говоря по-малко и повече да действам. Аз избягвам да обещавам, аз го правя“, допълва Петър Димитров. Той и екипът му обобщават идеята си за община Елена във визия, наречена „Представа за Елена, която предстои“. Програмата им включва шест точки и всяка една от тях ще бъде развита през следващите дни и представена на обществеността.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново