Пенчо Чанев, кандидат за народен представител от ВМРО: “Да подкрепим бъдещето на децата и осигурим достоен живот за възрастните”

Публикувано на вт, 23 мар. 2021
1243 четения

Пенчо Чанев има три успешни последователни мандата като кмет на община Златарица, подкрепен от местните хора като кандидат на ВМРО. 50-годишният войвода е юрист по образование, съпруг и баща на двама сина. Пенчо Чанев ѝ е сред малкото кандидати за народни представители във Великотърновски избирателен район, който никога не е променял партийната си принадлежност и от 1996 г. до сега е член на ВМРО.
“Един от най-важните приоритети на ВМРО за мандата 2021-2025 г. е детските ясли и градини в цялата страна да станат безплатни. Това беше въведено в община Златарица още през 2010 година, като освен от месечните такси за посещение родителите на децата бяха освободени и от дължимите суми за храненето на децата в детските градини. Община Златарица беше първата в област Велико Търново и една от малкото в страната, която въведе тази политика за подпомагане на семействата и подкрепа на децата да бъдат обхванати още от най-ранна възраст в образователния процес. Реализацията на този приоритет е важен в национален мащаб, защото високите такси и ниските доходи при някои от семействата не е редно да пречат за развитието на децата”, посочи Пенчо Чанев, обяснявайки и един от личните си приоритети като кандидат за депутат от ВМРО за подкрепа на бъдещето на децата. “Сумите, от които ще бъдат освободени родителите, ще бъдат калкулирани в делегираните бюджети на детските заведения, както го направихме преди повече от 10 години в община Златарица и това е една от доказано успешните мерки срещу отпадането на децата от образователния процес и интегрирането на децата от различните етноси”, поясни вторият в листата на ВМРО за народни представители в региона.
Основен приоритет в програмата на ВМРО е и предоставянето на безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици в началното, основното и средното образование. Община Златарица беше и първата във Великотърновска област, която под кметското управление на Пенчо Чанев въведе и безплатно хранене на учениците до осми клас.
“ВМРО продължава да отстоява политиката си за повишаване доходите на семействата. През този мандат ВМРО успя да въведе семейното подоходно облагане и семействата с годишните си данъчни декларации ще си приспаднат от дължимия данък по 450 лв. за едно дете, 900 лева за две деца. За следващия мандат ще отстояваме при семейното подоходно облагане сумите да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. за две деца и 1700 лв. за три деца. По този начин ще бъдат подпомогнати родителите, които работят, плащат своите данъци и осигуровки и е редно да бъдат подкрепени от държавата”, заяви Пенчо Чанев.
“Заедно с бъдещето на децата е важна и грижата за възрастните ни родители. В началото на миналия мандат ВМРО категорично заяви, че ще работи за 300 лв. минимална пенсия за трудов стаж и възраст и никой не вярваше, че е възможно, но това вече е факт. В програмата ни за следващия мандат е включено преизчисляване на пенсиите на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж. Приоритет на ВМРО е средната пенсия за страната да стане до 700 лв., а средният ръст на пенсиите до края на мандата да достигне 30 %”, посочи Пенчо Чанев, втори в листата на ВМРО за народни представители в региона.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново