Партийните централи в региона вече се готвят усилено за евровота

Публикувано на чт, 10 ян. 2019
401 четения

Председателят на структурата на “Да, България!” във Велико Търново Сева Памукчиева ще участва във вътрешните избори на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. Хората на Христо Иванов ще гласуват електронно и дистанционно, за да определят кандидатите на партията за евродепутати в единната листа на “Демократична България”, в която влизат още ДСБ и Зелените. Гласуването ще се проведе в периода от 4 до 10 февруари чрез мобилно предложение. Всеки, който желае да се включи във вота, може да подкрепи едно от 17-те предложения на партията.
Сева Памукчиева е завършила Американски колеж “Аркус” във Велико Търново, а след това право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Тя е адвокат и практикува в областта на гражданското право и процес. “Бих работила за това да не се поставя под съмнение стратегическият избор на европейските държави да бъдат част от едно общо семейство. А това в още по-голяма степен важи за България. В днешно време е безкрайно важно да се утвърди безалтернативният цивилизационен избор на страната да е част от Европа. Бих работила за Европа на иновациите, високите технологии, образованието. За мен е много важно да се засилят интеграционните процеси към ядрото на ЕС”, споделя младата дама.
Останалите партии също се готвят за евровота през май. ГЕРБ ще проведе национална предизборна среща на 20 януари в София. По време на форума Националният предизборен щаб, който отново се оглавява от Цветан Цветанов, ще представи всички мероприятия и организационни дейности, които трябва да извършат общинските, областните и националният предизборни щабове на партията. Във форума ще участват министри, депутати, евродепутати, кметове и партийни ръководители.
Седмица по-късно е конгресът на БСП, който ще утвърди проекта на столетницата “Визия за България”. Той ще се превърне в предизборна платформа на партията за следващите парламентарни избори. На заседанието на 26 януари червените ще гласуват и предизборните обещания за евровота през май.
Вече е ясно, че номинациите за кандидати за евродепутати при ГЕРБ трябва да приключат до 20 февруари, а при БСП крайният срок е 15 март.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново