Парното във В. Търново поевтинява с близо 17 %

Публикувано на пн, 23 Мар. 2020
321 четения

Поевтиняване на цената на природния газ с 40,49 % предлага Комисията за енергийно и водно регулиране. Така цената от 1 април се очаква да падне от 44,04 лв. на 26,21 лв. за мегаватчас. Причината за поевтиняването на газта са измененията на условията на договора с руската компания „Газпром експорт“.

КЕВР предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25 % също от 1 април. Предварителните разчети ще бъдат обсъдени на открито заседание на 26 март. Ако те бъдат одобрени цената на топлинната енергия във В. Търново ще поевтинее с 16,6 %. Най-сериозно намаление ще има за София – 25,14 %. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас с 16,4 %, а във Варна с 7,8 на сто. Във Враца цената ще се понижи с 21,3 %, а в Разград – с 16 на сто.

Междувременно във връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната за ограничаване разпространението на COVID-19, от „Топлофикация-ВТ“ АД призоваха своите абонати да използват алтернативните методи за плащане. Касите на дружеството на ул. „Никола Габровски“ №71А и ул. „Бачо Киро“ № 5 ще работят. На служителите, които са в постоянен и ежедневен контакт с клиенти са раздадени необходимите лични предпазни средства. Въведена е организация за многократно дезинфекциране на местата, където има движение на външни лица, както и работните места на служители. От дружеството умоляват гражданите да посещават касите само при невъзможност да платят по алтернативен път.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново