Отварят Прохода на Републиката, ремонтът на близо 22 км завърши

Публикувано на ср, 10 Ное. 2021
3528 четения

На 11 ноември в следобедните часове ще бъде възстановено движението по ремонтираните близо 22 км от Прохода на Републиката – път II-55, в участъка Килифарево – Предела в област Велико Търново. Целта на ремонта бе повишаване на безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“.
“Отсечката е с възстановена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, подобрено отводняване, съоръженията са с подменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка и ограничителни системи“, заяви инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – Велико Търново.
При ремонта е положена 2200 тона плътна асфалтова смес, по алпийски способ са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м предпазни мрежи, които да предотвратят свличането на камъни на пътното платно. Екипите на пътноподдържащата фирма са почистили 350 куб. м свлачищни и срутищни участъци и са укрепени 60 куб. м пътни откоси.
2,1 млн. лв. е стойността на ремонтните дейности, възложени на фирма „Пътни строежи – Велико Търново“.
Весела БАЙЧЕВА

сн. АПИ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново