Отново търсят кой да строи новата детска градина

Публикувано на ср, 1 Ное. 2023
797 четения

Община В. Търново обяви нова обществена поръчка за избор на изпълнител за детската градина в кв. “Картала”, след като предходната процедура беше прекратена. Новата поръчка отново е за част от строително-ремонтните дейности – изграждане на стоманобетонната конструкция на сградата на детското заведение; изпълнение на всички външни и вътрешни тухлени зидове, покривни хидроизолации, ВиК мрежи и съоръжения и др.
Заложената прогнозна стойност е в размер на 2,8 млн. лв. без ДДС. Тази сума обаче е недостатъчна за строителството на новата градина. След провеждане на пазарни консултации в началото на годината стана ясно, че цялата сума, необходима за детското заведение, е 5,2 млн. лв. Останалите средства ще се търсят отново от държавата, като те ще са за обзавеждане и изграждане на площадките за игра.
За строителството на детската градина бяха отпуснати средства още през 2020 г. по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 на Министерство на образованието и науката. Предвижда се в нея да има пет групи или капацитетът ѝ ще е за 120 деца. В района на градината ще бъдат изградени детски площадки, зона за спорт и рекреция, паркинг и озеленяване. Предвидени са също беседки, пейки и паркови алеи.
Крайният срок за подаване на офертите е 21 ноември, след което ще бъде обявена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново