От ДСБ издигат Елена Чамуркова за кмет на В. Търново

Публикувано на ср, 7 авг. 2019
3757 четения

Пълна листа от общински съветници за местните избори през есента ще подреди обединение “Демократична България”, което включва Демократи за силна България, “Да, България” и “Зелено движение”. Местата ще бъдат разпределени основно между двете по-големи партии, а Зелените ще имат двама представители, научи “Янтра ДНЕС”. Единият от тях най-вероятно ще е холандецът Якоб Ван Бейлен, който от няколко години живее във Велико Търново и е част от общността на чужденците, които живеят в България.
Сред имената, които ДСБ ще предложи за свои представители в листата, ще са д-р Мавроди Калейнски и журналистът Елена Чамуркова. “Да, България” ще заложи на адвокатите Сева Памукчиева и Калоян Янков. В листата ще има представители и на гражданската квота.
Почти сигурно е, че обединението ще издигне свой кандидат и за кметския стол. ДСБ предлагат това да е Елена Чамуркова, а хората на Христо Иванов още не са решили кого да номинират. По-голяма яснота около листата и кандидата за кмет ще има още в края на август.
Според запознати “Демократична България” ще се опита да направи ясна опозиционна кампания и да покажат на великотърновци, че общината не се управлява добре и всичко, което се случва в нея, мирише на корупция.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново