От БСП призовават всички общински съветници да се откажат от бонусите

Публикувано на ср, 9 ян. 2013
216 четения

Марияна Бояджиева

Съветниците от БСП призовават и останалите си колеги от Общинския съвет във Велико Търново да се откажат от допълнителните средства, които си гласуваха на последната сесия на местния парламент в края на миналата година.
“Мисля, че на фона на средната работна заплата, на минималната, която получават много от нашите съграждани, вземането на тези бонуси от 472 лева е нечестно. Нека да погледнем трезво и с очите на отговорността. Когато са ни избрали, ние сме положили клетва, че ще мислим повече за проблемите на хората, а не за собствения си интерес”, коментира областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева.
Тя припомни, че е имало години, в които съветниците не са получавали никакви възнаграждения за работата си в полза на обществото.
Построяването на нова атомна централа в България ще даде възможност в перспектива България да запази своето място като производител на електроенергия на Балканите, да има икономическа независимост, да предостави работни места за високо образовани специалисти, да остане в групата на ядрените страни в света, което е едно от доказателствата, че страната ни има потенциал. Това според Бояджиева са основните аргументи българите да гласуват с “Да” на референдума на 27 януари. Социалистите са категорични, че Великотърновска и Плевенска област ще са едни от най-облагодетелствани при строителството на АЕЦ “Белене”.

Весела КЪНЧЕВА
Интервю с Марияна Бояджиева четете в “Янтра ДНЕС” в четвъртък

loading...
Пътни строежи - Велико Търново