Одобрен е идейният проект за околовръстния път на Павликени

Публикувано на ср, 26 апр. 2023
310 четения

Одобрен е идейният проект за изграждането на околовръстния път на Павликени. Това заяви кметът инж. Емануил Манолов. Очаква се Регионалната инспекция по околната среда и води във В. Търново да се произнесе дали планираното трасе подлежи на доклад или само на преценка за въздействие върху околната среда. Отсечката е изключително важна за Павликени, за да изведе очаквания тежкотоварен трафик при изграждането на Лот 5 от магистрала “Хемус”.
Предстои да бъде завършен техническият проект, както и отчуждаването на 1,2 км от общо 4-километровата дължина на околовръстния път на Павликени. Това се налага, защото при първоначалния проект от 80-те години не е имало идейно трасе за обхода.
“Обследването показа, че изграденият надлез през 1988 г. над жп линията ще издържи новите натоварвания, което е най-добрата новина и искрено се надявам до края на тази година фаза проектиране да е привършила. Да се знае колко средства са и за следващата година да се изгради преди началото на строителните работи на Лот 5 на магистрала “Хемус”, каза още инж. Емануил Манолов.
Лот 5 е от село Крушуна до село Бутово и е с дължина около 23 км. Именно Павликени ще бъде най-близо до магистралата от градовете в региона, като разстоянието ще е по-малко от 2 км, допълни инж. Манолов.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново