Обявяват в несъстоятелност турагенцията, завлякла десетки

Публикувано на ср, 12 юни 2019
1925 четения

Започната е процедура по обявяване в несъстоятелност на туристическа агенция “Магелан груп”, която завлече десетки хора с хиляди левове за екскурзии в чужбина. Както “Янтра ДНЕС” единствен писа, опитите им да получат информация за случващото се удариха на камък. Офисът на фирмата от седмица е опразнен, а телефоните изключени. Оказва се, че пострадалите, част от които са подали жалби в полицията и прокуратурата, са успели сами да издирят собственичката на турагенцията Василиса Вълкова. По техни данни тя се намира във Видинския край. Справка в Търговския регистър показва, че чрез адвоката ѝ е подадено заявление за пререгистрация на фирмата от В. Търново в село Подгоре, община Макреш.
Данните в Националния търговски регистър показват, че туристическата агенция има сключена задължителна застраховка за осъществяване на дейност, която е валидна до 19.10.2019 г. и е за сумата от 25 000 лв. към ЗАД ОЗК – Застраховане АД. По предоставената информация от Василиса Вълкова пред адвоката ѝ има изготвен списък с клиентите, които са ѝ платили. “Увериха ни, че всеки от включените в списъка ще получи писмо, в което е посочен застрахователят и необходимите документи, които трябва да се предоставят, за да получим обезщетение”, обясниха потърпевши, които са успели да се свържат с адвоката на Вълкова.
Междувременно подадените жалби срещу “Магелан груп” продължават да се трупат. В Районна прокуратура – В. Търново, са подадени общо 18 жалби, както и още 5 в полицията. Още след първата жалба е разпоредена проверка по случая и предстои образуване на досъдебно производство.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново