Общински съветници питат кога ще бъде подменен водопроводът в старата част

Публикувано на чт, 12 Окт. 2017
214 четения

Кога ще бъде подменен водопроводът в старата част на Велико Търново питат представители на Реформаторския блок. В писмо до кмета Даниел Панов те изразяват силното си притеснение от факта, че преди началото на есенно-зимния сезон, поради липса на яснота за извършване на подмяна на водопроводната мрежа, може да се стигне до там улици в старата част, за които се предвижда ремонт по проекта “Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново”, да останат разкопани.
Съветниците настояват градоначалникът да отговори направено ли е проучване за състоянието на подземната инфраструктура на етап изготвяне на техническа документация по проекта и какво е констатирано по отношение състоянието на ВиК инфруструктурата. Те искат да знаят предвидено ли е извършване на подмяна на водопровода на улиците от старата градска част, включени в обхвата на проекта още на етап проектиране и подготовка на проекта.
“Тъй като поддръжката на ВиК инфраструктурата на територията на града се осъществява от “ВИК Йовковци” ООД, информирано ли е дружеството за нуждата от извършване на подмяна на водопроводната мрежа при започване на ремонтните работи по проекта по улиците в старата градска част. Ако отговорът е положителен, моля да ни посочите номер и дата на писмото, с което Община Велико Търново е информирала ВИК Йовковци за нуждата от включване на средства в инвестиционната програма на дружеството. Известен е фактът, че за да се предвидят подобни средства от страна на ВиК оператора, то той трябва да предвиди финансов ресурс в своя инвестиционен план и многогодишна бизнес програма”, се посочва още в питането, което е входирано във Великотърновския общински съвет. Мария Илчева, Мирослав Трифонов и Пламен Петров питат има ли направени разчети на каква стойност възлизат разходите за подмяна на водопроводната мрежа в уличните участъци, които вече са разкопани в рамките на проекта и от къде ще се осигури този финансов ресурс, при условие че се осигури – кога ще започнат строително-монтажни работи по подмяна на водопроводната мрежа.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново