Община Велико Търново дава близо 1 млн. лева за нови съдове за смет

Публикувано на вт, 14 Ное. 2017
112 четения

Старите контейнери – счупени, запалени, с откраднати части

Община Велико Търново ще подмени над 1500 съдове за смет през следващите три години. Вече е обявена обществена поръчка за изпълнител, който да достави новите съоръжения за събиране на отпадъците. Крайният срок за подаване на офертите е до 17 часа на 12 декември.
От Общината изрично уточняват, че контейнерите са предназначени само за населените места в рамките на общината, без общинския център.
Изискването е те да бъдат от типа “бобър”, с вместимост до 1100 литра. Поръчката е със заявка на определени бройки след възникнала необходимост от подмяна на амортизирани съдове.
450 ще са новите паркови и улични кошчета за смет за Велико Търново, чието доставяне също е предмет на процедурата. Още 60 ще са съдовете за кучешки екскременти.
Максималната прогнозна стойност на инвестицията е близо 900 000 лева с ДДС, става ясно още документацията на обществената поръчка.
Зорница Кънчева-Миладинова, която е началник на отдел “Околна среда” в общинската администрация, обясни, че новата поръчка е обявена, защото много от съдовете за смет, които са доставени преди три години, вече са амортизирани. Много често капаците им биват унищожавани, след като бъдат запалени.
Недобросъвестни граждани крадат и колелцата на контейнерите, за да ги използват за други цели.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново