Община В. Търново търси превозвачи по няколко линии

Публикувано на вт, 12 Ное. 2019
3984 четения

Нова обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници по утвърдени линии от републиканската, областната и общинска транспортни схеми обяви Община В. Търново. Поръчката е за девет обособени позиции, включваща различни маршрути от старата столица, като общата сума е 644 350 лв. без ДДС. Първата позиция е за основна градска линия на автобусите № 1 и № 4 и линии от общинската транспортна схема В. Търново – Присово и В. Търново – Дичин. Заложените средства за нея са най-много – 250 000 лв.
Втората позиция е за линиите от старата столица до Килифарево, до Свищов, през Лясковец до Г. Оряховица, както и до Габрово, а обявената цена е в размер на 92 500 лв.
Търси се превозвач и за третата позиция по линиите от В. Търново до Арбанаси, до Мишеморков хан, и през Арбанаси до Г. Оряховица, както и в посока В. Търново – Русе и Бургас – В. Търново. Четвъртата позицията е за линията от В. Търново до Дебелец, през Самоводене до Г. Оряховица и В. Търново – Дичин – Павликени, а петата е за линиите В. Търново – Павликени и В. Търново – Полски Тръмбеш.
Останалите линии са от старата столица до Керека и до Габрово, както и за маршрутите В. Търново – Свищов и В. Търново – Дичин – Павликени. Последната е за линията Пловдив – В. Търново.
Крайният срок за подаване на оферти от превозвачите е 29 ноември, след което ще бъдат избрани и фирмите изпълнители. Ако няма обжалване в КЗК, се очаква до края на годината да бъдат подписани договорите с фирмите, които ще обслужват транспортните линии. Те ще са за 4 години или до 2024 г.,когато ще бъде обявена нова обществена поръчка по същите направления.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново