Община В. Търново сбъркала с 800 000 лв. парите за буферния паркинг и кръговото

Публикувано на чт, 21 окт. 2021
3389 четения

От Община В. Търново направиха корекция в искането за допълнително финансиране за изграждането на буферния паркинг край Сержантското училище и кръговото кръстовище до Летния театър. Оказа се, че е допусната „техническа грешка в преамбюла на предложението, както и в проекта за решение, изразяващо се в некоректно изчисление на стойността на допълнителния ресурс, явяващ се собствен принос“, посочват от местната администрация.

В резултат на точните изчисления и изготвени количествен-стойностни сметки на инвестиционните проекти, надвишените стойности са следните – за изграждането на паркинга са нужни 391 254 лв., вместо предварително обявените преди дни 850 000 лв., а за кръговото кръстовище цената е 687 781 лв., вместо заявените 1 053 821 лв. Така общият размер, който Общината трябва да осигури е 1 077 036 лв., а не 1 896 516 лв.

Както „Янтра ДНЕС“ писа по-рано, в началото на октомври фирмите изпълнителки – Мистрал-7“ ООД и „Планекс инфраструктура“ ЕООД поискаха от Общината допълнителни средства за изграждането на тези два обекта, заложени по проекта за интегриран градски транспорт. Посочените мотиви са, че има различия между договорените и реално необходимите средства по време на изготвянето на работните проекти предвид поскъпването на строителните материали, увеличаване на минималната работна заплата, тромавите и дълги съгласувателни процедури и др.

Коригираното предложение ще бъде разгледано на заседанието на местния парламент в края на октомври.

Весела БАЙЧЕВА 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново