Община Горна Оряховица с отличие за добър пример по ОП “Региони в растеж”

Публикувано на вт, 5 Дек. 2017
168 четения

Община Горна Оряховица получи специална награда от Националното сдружение на общините в Република България за добър пример по ОП “Региони в растеж”.
Отличието е за екипа, работил по проекта “Подобряване на образователната среда в Горна Оряховица” и е присъдено от Управляващия орган на програмата. Тържеството по награждаването се е провело в Правец в рамките на Деветата национална среща на евроекспертите от общините.
Във форума са участвали близо 250 експерти от 90 общини, участвали в подготовката и изпълнението на европейски проекти. В дискусиите са се включили представители на управляващите органи на оперативните програми, програмите за трансгранично, транснационално и междурегионално сътрудничество, ПРСР и ПМДР, по които бенефициенти са общините.
Общо 5 са отличените проекти, номинирани от различни управляващи органи за добри практики по изпълнението на проекти. “Това е поредната награда за Община Горна Оряховица за тази година. Отличието още веднъж доказва, че в общинска администрация има много добра екипна работа. Това е награда за труда на всички колеги, ангажирани по един или друг начин с проекта за образователната среда и стимул за всички екипи, работещи по европроекти”, коментира кметът инж. Добромир Добрев.
Проектът за подобряване на образователната среда в Горна Оряховица стартира през м.г. По него бяха санирани и обновени ОУ “Св. св. Кирил и Методий” и ДГ “Бодра смяна”, а сега текат ремонти и в ДГ “Елена Грънчарова”. С модернизиране на трите учебни заведения ще се подобри образователната и работната среда за 185 ученика, 283 деца от детските градини и на общо 74 души персонал.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново