Областният управител проведе среща с търговското аташе на Турция

Публикувано на пт, 12 Апр. 2019
64 четения

????????????????????????????????????

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе среща с търговското аташе на Генералното консулство на Р. Турция в Пловдив, Мехмед Али Ердем. По време на разговора бе обсъдена възможността за организирането и провеждането на бизнес форум с участието на представители на бизнес средите от българска и турска страна. На работната среща, която бе по инициатива на Генералното консулство на Р. Турция в Пловдив, присъстваха и Иззет Волкан, председател на търговско-промишлената палата гр. Чорлу, заместник председателят на палатата Хюсеин Ерсой, членове на УС на палатата и Дениз Юмер, експерт в търговската секция на Генералното консулство на Р. Турция в Пловдив. В разговора участие взеха и изпълнителният директор на Българско-турската търговско-индустриална камара Венцислав Венков, председателят на УС на Търговско-промишлена палата-Велико Търново Кирил Или
ев и Димо Йовков от Община Велико Търново.
Областният управител запозна гостите с основните икономически показатели на Област Велико Търново, както и с географското положение и природните дадености на областта.
Турската делегация също представи икономическия и инфраструктурен потенциал на град Чорлу. Участниците в работната среща изразиха готовност да си сътрудничат и да развиват отношенията в положителна посока.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново