Няма средства за ремонт на ул. “Александър Бурмов”

Публикувано на вт, 3 авг. 2021
358 четения

Чаканият повече от 30 г. ремонт на участък от ул. “Александър Бурмов” в кв. “Картала” едва ли ще се случи скоро. Това стана ясно на последното заседание на Великотърновски общински съвет по повод питането на Валерия Дончева кога ще бъде изградена техническата инфраструктура на участъка от № 30 до № 54, който е с дължина около 300 м.
“Първите блокове на ул. “Александър Бурмов” са построени в началото на 90-те години на миналия век. Повече от 30 г. жителите ѝ чакат да бъде изградена инфраструктурата – асфалтиране, тротоари, отводняване, улично осветление”, заяви Валерия Дончева.
Общинският съветник припомня, че улицата е включена в Инвестиционната програма за 2018, 2019, 2020 и 2021, но към момента все още нищо от обещаното не е направено.
От отговора на кмета на В. Търново Даниел Панов става ясно, че Общината е изпратила през ноември 2018 г. до Министерство на финансите искане за финансиране за изграждането на улици в кв. “Картала”. Включена е и въпросната улица, но само за № 14 до № 24, а заложената сума е 176 000 лв. Месец по-късно средствата са преведени по сметките на Общината. Участъкът от № 30 до № 54 не е изграждан, а през годините единствено е насипван с камена фракция.
“През юни т. г. Община В. Търново е възложила проектиране на участъка с всички проектни части – пътна, ВиК, улично осветление, органзиация на движението, временна организация на движението и др. След изготвяне на инвестиционния проект и количествено-стойностна сметка ще се търсят варианти за финансиране на проектните строително-ремонтни дейности”, посочи кметът Даниел Панов.
“Никой не отрича това, което е направено, но най-много се вижда онова, което не е. За въпросния участък отново няма пари и това не може да удовлетвори хората, които чакат години наред. Те не просто искат тяхната улица да бъде оправена, говорим за елементарни неща, които липсват. И трябва да се направят някакви минимални усилия, за да се осигури сигурността на хората”, коментира Дончева.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново