Ново село – домът на хора с млад дух и дълбока почит към историята

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
311 четения

Жителите на Ново село правят футболно игрище в единия от селските паркове и спортна площадка с кътове за отдих. Инициативата за облагородяване на парка в центъра на селото е на кмета Христо Христов, а с подкрепата на община В. Търново идеята спечели финансиране от 15 хил. лв. от програма ПУДООС.
„Единството между местната общност, кмета на населеното място и кмета на общината са най-важното нещо, за да се случват повече добри дела и населените места да се развиват. Радвам се, че това още преди години го прозря и Даниел Панов, който изгражда мостове в работата си с хората и населените места“, заяви Христо Христов, който за шести мандат се кандидатира като независим кандидат за кмет на Ново село и е подкрепен от ГЕРБ.
„Това, което са поискали кметовете, винаги се е случвало, въпреки трудностите, които общините имаме с изпълнителната власт в последните три години. Не може да се приема бюджетa в края на август и да искат до края на годината всичко да е изпълнено, но се справяме, въпреки неграмотните решения на последните правителства“, заяви Даниел Панов. Той отговори на въпросите на местните хора по конкретни казуси и разясни как може да се кандидатства за получаване на безплатен климатик или термопомпа за отопление на домовете. Програмата, която Oбщина В. Търново изпълнява е отворена и за жителите на селата. Още 5000 домакинства ще получат възможност за по-екологично отопление още този зимен сезон.
„Ново село е живо, непрекъснато се прави нещо за селото ни, за възрастните, за децата. Усещаме грижата, която има към нас и даваме подкрепата си за Даниел Панов за кмет на община В. Търново и за Христо Христов за кмет на Ново село“, споделиха новоселци, събрали се да помагат на населеното си място.
„С общи усилия нещата се случват, доказателство са работата на Росица Димитрова, директор на здравната и социалната дирекция в Общината, и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, и Георги Недев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ, които не са спирали да ни помагат и ще продължат да го правят“, коментира Христо Христов.
Дървен пъзел, изработен от талантлива жителка на Ново село, получи в дар кметът Даниел Панов. От едната страна елементите образуват картата на България, а от другата – ликовете на четирима национални герои. Символите на този подарък трябва винаги да ни напомнят, че работим за общината и държавата си и да изискват от нас да го правим с чистотата, идеализма и морала на героите от историята, подчерта Панов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново