Никой не пожела да купи „Интерхотел Велико Търново“

Публикувано на чт, 5 Мар. 2020
8081 четения

Нито един купувач не се яви на насрочения по-рано днес търг за продажбата на „Интерхотел Велико Търново“. Началната тръжна цена на емблематичния за старата столица хотел бе 24 995 600 лв., а търгът се проведе в канцеларията на синдика Венцислава Стефанова в Русе. Обявената начална цена е за поземления имот с площ от 14 506 кв. м, включващ сградата на хотела, чиято обща застроена площ е 4900 кв. м, нощния бар с площ от 840 кв. м и гаражите извън основната сграда. Търгът е във връзка с разпореждане от 30.12.2019 г., постановено по описа на Софийски градски съд. Имуществото е включено в масата на несъстоятелност на „Интерхотели” АД. Върху него има учредена договорна ипотека в полза на „КТБ” АД. Производството по несъстоятелност на дружеството продължи около 2 г. и половина и приключи през пролетта на 2019 г., след като предложеният оздравителен план не беше допуснат до разглеждане.

След неуспешния опит за продажба хотелът ще бъде пуснат отново на търг. Това не е първият път, когато се търси купувач за имота. Подобни търгове бяха организирани заради дългове на „Интерхотели“ още преди фалита на дружеството, но отново нямаше мераклии да го купят. През есента на 2016 г. частен съдебен изпълнител го беше обявил за продажба на цена от над 18 млн. лв.
Луксозният за времето си хотел е построен през 1981 г. по проект на известния български архитект Никола Николов. През 1996 г. е купен от ловешкия бизнесмен Георги Георгиев, а от октомври 2015 г. „Интерхотел Велико Търново“ става собственост на акционерното дружество „Интерхотели“ АД, чиито адрес е в Плевен, като по-късно компанията беше обявена в неплатежоспособност.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново