НАП приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица

Публикувано на вт, 13 Дек. 2022
179 четения

Националната агенция за приходите вече приема заявления за вписване в регистъра на уязвимите лица. Той не е публичен, като достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори.
Организаторите на хазартни игри могат да заявят връзка с регистъра през новата електронна услуга “Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта”, която вече е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.
Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри, и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.
Гражданите, които вече фигурират в непубличния регистър, могат да поискат заличаване на името си от него, като всяка промяна се извършва лично или от законен представител.
Повече информация за възможностите за вписване или заличаване от регистъра може да получите в рубриката “Отговорен хазарт” в сайта на приходната агенция, в YouTube канала на НАП или от Информационния център на телефони: 0700 18 700 и +359 2 9859 6801 на цена според тарифите на съответния оператор.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново