НАП обяви за продажба предприятие в Долна Оряховица

Публикувано на вт, 12 сеп. 2023
1295 четения

От Национална агенция по проходите обявиха за продажба предприятието “Бронз” в Долна Оряховица. В информацията е посочено, че се продава урегулиран поземлен имот с площ по документи 45 000 кв.м и УПИ II за газстанция с площ 574 кв.м, разположени в регулационните граници на града. Парцелът се продава ведно с построените върху него девет сгради – портиерна, склад, административна сграда, цех и др. Първоначалната цена на недвижимия имот е 2 660 185 лв., в това число 443 364 лв. ДДС. Имотът е с вещни тежести – възбрана по изпълнително дело от 01.04.2020 г. на ЧСИ, уточняват от НАП. Депозитът за участие в търга е в размер на 20 на сто от обявената начална продажна цена.
Бившата гордост на местната машиностроителна индустрия поетапно свива производството си, след което става част от “Бронз” ЕООД – София, от групата на “Ви Веста Холдинг”. На 16 май тази година е открито производство за ликвидация на дружеството, като в момента тече 6-месечен срок за предявявания на вземания от кредиторите. Потърпевши са и работниците в предприятието, които имат да получават заплати за няколко месеца.
За казуса е уведомена Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”, която е поискала от Софийски градски съд, по седалище на работодателя в ликвидация, дружеството да бъде обявено в несъстоятелност. Самата процедура обаче е тромава и практически не е възможно да има развитие до 13 септември, когато е насрочена публичната продан.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново