Над 490 000 лв. са заложени за охрана на парк “Света гора” за две години

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
129 четения

Три фирми са кандидатствали по обявената обществена поръчка за осигуряване на въоръжена физическа охрана на парк “Света гора”. Това са “К3 Секюрити Груп” ЕООД, чиято оферта е 411 840 лв., “СОТ – Сигнално Охранителна техника” ЕООД с предложение в размер на 411 840 лв. и “Велттед Секюрити” ЕООД, чието предложение е 393 120 лв.
Прогнозната стойност на поръчката е 411 840 лв. без ДДС или 494 208 лв. с ДДС, като средствата са за срок от две години.
Според изискванията фирмата изпълнител трябва да осигури 24-часова охрана на обекта, включваща екипи от двама охранители. Всеки екип трябва да извършва 12-часово дежурство по изготвен график. За всеки случай на задържане, използване на физическа сила, помощни средства или оръжие охранителят уведомява органите на МВР и изготвя писмен доклад до ръководителя си.
В случай на нанесени щети в парка, вследствие от вандалски прояви, същите следва да се отстраняват за сметка на изпълнителя. За установени щети на детски площадки, спортни площадки, фитнес уреди, уреди за гимнастика и др. елементи на парково обзавеждане, дървесна и храстовидна растителност охранителите следва да уведомяват отдел “Околна среда” в Общината.
Срокът за реакция от страна на изпълнителя за обезопасяване на площадки, уреди и елементи в парка, при констатирани щети от вандалски прояви е не повече от 4 часа от констатиране на нередностите. Времето за тяхното отстраняване е 24 часа, посочват от Общината.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново