Над 30 села в областта продължават да са без ток

Публикувано на пн, 27 Ное. 2023
1606 четения

Закъсалите край село Поликраище автобуси са освободени, информира областният управител Ивайло Здравков. Той уточни, че пътят там е проходим и в двете посоки, а за усложнената ситуация са допринесли навяванията от 2-3 метра мокър сняг. Все още в този район има нападали дървета, но до светлата част на денонощието те ще бъдат отстранени.
Над 30 са населените места във Великотърновска област, които са без електричество, съобщи още Ивайло Здравков и увери, че се работи по отстраняването на всички повреди.
Що се отнася до постъпилите през вчерашния ден сигнали за затруднен достъп до няколко здравни заведения в областния център – пътищата до тях вече са разчистени.
По думите на областния управител приоритет е Републиканския път Русе – Велико Търново I-V. Над 1 00- ТИР-а в момента чакат на Русе, за да влязат на територията на България, така че се прави всичко възможно този участък да бъде изцяло изчистен и проходим, увери още областният управител. Той подчерта, че комуникацията със съседните области е на много добро ниво.
„Правим всичко по силите си, за да се справим с усложнената зимна обстановка. Включихме и Държавните горски стопанства и използваме техниката им за сечене на дървета. Следим обстановката и сме в постоянна координация и с десетте общински кмета и където е необходимо помагаме с всички сили“, увери още Ивайло Здравков.
Той допълни, че в района на Павликенска и Стражишка община все още има затворени пътища, но там са осигурени снегорини на Областно пътно управление за почистване на проблемните трасета. Областният кризисен щаб работи повече от 48 часа без почивка.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново