Над 20 хотела във В. Търново са обявени за продажба

Публикувано на вт, 6 Ное. 2018
3698 четения

20 хотела и къщи за гости за близо 30 млн. лв. са обявени за продажба чрез агенциите за недвижими имоти във Велико Търново, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Най-високата цена от около 12 млн. лв. е за хотел в идеалния център на старата столица с панорамна гледка към река Янтра и хълма “Света гора”. Общата площ на обекта е 7000 кв.м, а сградата е на 7 нива. Хотелската част разполага общо с 56 помещения, от които три са апартаменти. Разполага с басейн, релакс зона, фитнес и СПА център, ресторант, кафе-сладкарница, лоби бар и конферентна зала.
3 600 000 лв. е обявената цена за друг хотел, също в централната част на Велико Търново. Сградата е нова, разполага с подземен паркинг, ресторант и хотелска част с 32 стаи, от които 8 са тип студио. Сред атрактивните обяви е и хотел, който се намира до Изложбени зали в старата столица, а обявената цена е от 2 млн. лв.
Малък семеен хотел с три звезди, разположен в стария град близо до крепостта “Царевец”, се продава за 1 550 000 лв. Малко по-евтин е друг семеен хотел на ул. “Независимост”, за който се искат 1 146 000 лв. Доста по-ниска е обявената цена за друг обект, намиращ се в кв. “Света гора” – 260 000 лв.
На тезгяха е изваден още луксозен новопостроен обект в Арбанаси, за който собствениците искат сумата от 700 000 лв. Над десет са обявените хотели за продажба в атрактивното селце, което е сред най-посещаваните от туристите.
Къщи за гости и хотели се продават още в Елена, Дебелец, Златарица, Килифарево, Сухиндол и Павликени.
Според брокери Велико Търново и регионът стават все по-привлекателни за инвестиции заради увеличаващия се брой туристи, които посещават града и околностите.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново