На извънредна сесия обсъждат продажбата на имоти на МОБАЛ

Публикувано на вт, 30 Апр. 2019
307 четения

Продажбата на имоти, собственост на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов,” ще бъде обсъдена на извънредна сесия на Общинския съвет във В. Търново на 8 май. Това решиха общинските съветници миналата седмица. Предложението за отлагане на дискусиите по точката, включена в дневния ред, направиха съветниците от групата на БСП. Според Стоян Витанов трябва да се направи проучване дали на терена има изградена ВиК и ел. инсталация. По думите му неслучайно всички областни болници имат голям двор, като основната причина е при бедствия, земетресения или война върху тях да се изградят военно-полеви болници.
Предложението бе подкрепено и от Николай Илчев от АБВ. “Трябва да се направи проверка, като се изиска становище от Министерство на отбраната и съответния отдел в Министерство на здравеопазването, като принципал на този имот, и едва тогава да коментираме възможност за някакви оперативни продажби, свързана с имуществото на болницата”, заяви Илчев. Мнението му бе подкрепено и от Мирослав Трифонов от Реформаторския блок, както и от Стефан Михайлов от“Царевград за Велико Търново”.
Както “Янтра ДНЕС”писа, областната болница предвижда продажбата на имоти, които не се използват по предназначение и носят данъчна тежест на търговското дружество. Сред тях са складова база на ул. “Краков”, простиращ се на 17 дка, поземлен имот на ул. “Никола Габровски”, сграда, която е част от Стара болница, както и база на МОБАЛ в с. Вонеща вода.
Мотивите са, че с постъпилите приходи от продажбата ще се използват за строителството на новия корпус на здравното заведение, за неговото обзавеждане, както и за закупуване на нова техника. С продажбата на част от двора на болницата преди няколко години на Кауфланд бяха осигурени средствата за първия етап на строителството на новия корпус, но за втория етап лечебното заведение трябва да намери допълнително финансиране.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново