Младежката безработица е сред първите проблеми, които ще реши “Коалиция за България

Публикувано на чт, 9 май 2013
153 четения

От “Коалиция за България” чуха проблемите на хората от кв. “Кольо Фичето”.

Младежката безработица, проблемите с монополите, майчинството са част от проблемите, които жителите на кв. “Кольо Фичето” споделиха с кандидатите за народни представители от “Коалиция за България”.
“Възрастните хора се вълнуват от това, какво ще стане есента със сметките за ток, за парно. Ще се намеси ли държавата във взаимоотношенията монополисти – потребители. Като пример за проблем бяха посочени неразбираемите сметки за ток, с многото вписани в тях компоненти и добавки.
Интересуват се от това, дали ще има и ако има, как ще се увеличават доходите на хората – на работещите и най-вече ще се направи ли нещо за компенсиране и увеличение на пенсиите. Разясних им принципа на “швейцарското правило”, но те си го спомнят и познават много добре от управлението на Тройната коалиция, защото са усетили на практика прилагането му с актуализирането на пенсиите им тогава”, заяви кандидатът за народен представител Николай Илчев.
“Младите хора са обезверени, отчаяни и разочаровани. Обяснихме им, че ако поемем управлението на страната, един от първите проблеми, който ще решим, ще е свързан с младежката заетост и осигуряването на първо работно място. Ще настояваме и за възстановяване на обвързването на обезщетението за майчинство с минималната работна заплата, в това число до двегодишна възраст на детето, и възстановяване на периода, върху който се изчислява обезщетението, както е било до 2009 г.”, обясни Тодор Тодоров, също от листата на “Коалиция за България”.
Червените настояват още за увеличаване на детските надбавки с определен процент спрямо минималната работна заплата и получаването им от всички деца, без обвързването им с минимален доход и образование.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново