Мишо Ганев с първи кметски мандат, д-р Гецова и Чакъров започват пети

Публикувано на ср, 6 Ное. 2019
817 четения

Само една от десетте общини в област Велико Търново ще има нов кмет, стана ясно след двата тура на местните избори. Това е Златарица, където местните жители заложиха на напълно новото лице за политиката Михаил Ганев, който е световен шампион по борба. Ганев беше издигнат от червените. Той спечели балотажа срещу Пенчо Чанев, който има три мандата като кмет на града.
Цифрите показват, че кметовете, подкрепени от “БСП за България”, АБВ и “Движение 21”, ще управляват пет общини. Нов, четвърти мандат в Сухиндол още на първия тур спечели инж. Пламен Чернев. Макар да се яви като независим кандидат, той е член на Националния съвет на БСП. В Павликени категорично трети управленски мандат още миналата неделя спечели инж. Емануил Манолов, издигнат от БСП.
Ветеран сред кметовете в областта е градоначалникът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров, който спечели рекорден пети мандат. На тези местни избори той беше част от Националния предизборен щаб на БСП. В Стражица през следващите четири години и за втори пореден мандат ще управлява Румен Павлов – Пантерата, който отново беше издигнат от “БСП за България”.
Крепостите на ГЕРБ са четири. Във Велико Търново безапелационна победа още на първия тур грабна инж. Даниел Панов, който днес в Музей “Възраждане и Учредително събрание” ще се закълне за третия си мандат.
Освен Георги Чакъров, другият ветеран сред кметовете в областта е д-р Ивелина Гецова от ГЕРБ, която на балотажа в неделя спечели своя пети управленски мандат като кмет на община Лясковец. В Елена и през следващите 4 години начело на Общината ще е инж. Дилян Млъзев от ГЕРБ. Той спечели изборите убедително още на първия тур и пое към четвъртия си мандат. Четвъртата община, която ще управлява ГЕРБ, е Горна Оряховица. На балотаж в неделя инж. Добромир Добрев спечели своя трети мандат.
В Свищов своя втори мандат още на първия тур спечели досегашният кмет Генчо Генчев, който беше подкрепен от БСП и ГЕРБ, затова неговият резултат може да се отчете като успех и за двете големи политически сили.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново