Министерството на здравеопазването отново търси изпълнители за ремонт на спешните центрове

Публикувано на пн, 19 юли 2021
347 четения

Министерство на здравеопазването отново търси изпълнители за ремонта на Центъра за спешна медицинска помощ във В. Търново и филиалите в областта. Обществената поръчка беше обявена преди дни, а прогнозната ѝ стойност е за 3,8 млн. лв., включвайки спешните центрове на територията на Северен централен район. Финансирането е по проект “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ” на МЗ, финансиран по ОП “Региони в растеж”.
Първата обособена позиция е за ЦСМП – В. Търново, и ЦСМП – Разград. Общият размер на заложените средства за спешния цнетър в старата столица е 443 705 лв. без ДДС и с тях ще бъде изградена нова сграда със стоманобетонна конструкция в двора на болницата, като срокът за изпълнение е 8 месеца.
През юли м. г. от здравното министерство бяха обявили същата обществена процедура и дори имаше избран изпълнител, а столичното дружество се оказа и единственият тогава кандидат за тази обособена позиция. Сега обаче МЗ обяви отново процедурата.
В обществената поръчка е заложен ремонт и за филиалите на ЦСМП – В. Търново, които са в Г. Оряховица, Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Елена, за които м. г. не се яви нито един кандидат.
Средствата за филиала в Г. Оряховица са 168 702 лв. без ДДС и с тях ще бъде направено преустройство на същестуващата база с усвояване на допълнителни площи, нужни за дейността на медиците. За ФСМП – Свищов, са заложени 144 661 лв., за Павликени – 116 529 лв., за Полски Тръмбеш – 118 834 лв., и за Стражица – 120 847 лв. За ФСМП Елена също е заложено изграждане на нова сграда със стоманобетонна конструкция, като за това са заложени 255 399 лв. Сроковете за изпълнение в процедурата са между 5 и 8 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 9 август, а на следващия ден ще бъдат отворени и ценовите оферти на кандидатствалите фирми.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново