Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева: “Всеки, който твърди, че днес е можел да строи АМ “Хемус”, абсолютно лъже”

Публикувано на ср, 21 май 2014
783 четения

“Никога не сме спирали да работим по автомагистрала “Хемус”, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред журналисти в Сливен. Тя подчерта, че целта на правителството е догодина по това време да има окончателен проект на магистралата от Ябланица до Велико Търново и да започне поетапно строителството.
Припомняме, че наскоро управляващите и бизнесът в старата столица изразиха опасенията си, че проектното трасе на АМ “Хемус” ще заобиколи В. Търново на тридесетина километра и аутобанът ще минава на 5 км северно от Павликени, което ще създаде икономически и туристически дисбаланс в развитието на старата столица.
Терзиева е категорична, че без готови проекти, без проведени отчуждителни процедури, без Оценка на въздействието върху околната среда няма как да започне строителство на магистралата. “Всеки, който твърди, че днес може да е започнал да строи, абсолютно лъже. Ако някой днес искаше да строи магистралата, да я беше проектирал досега, не е имало пречка”, посочи Терзиева.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново