Министър Марияна Николова отново посети старата столица

Публикувано на вт, 1 Дек. 2020
555 четения

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова е посетила фабрика за дограма и преградни стени във В. Търново. Това съобщиха от Министерство на туризма, като визитата ѝ в старата столица отново не бе обявена предварително. Последното ѝ посещение във В. Търново бе на 3 септември, когато се проведе среща с представители на местната власт и туристическия бизнес. По нейно настояване тогава срещата не е била оповестена публично.
“За мен като вицепремиер е изключително важно да виждам, че икономиката, макар и с въведените рестриктивни мерки и намален капацитет, работи”, посочва министър Николова след посещението ѝ във фабриката в старата столица. По думите ѝ най-важното в подобна обстановка е да се намери баланс между опазването на живота и здравето на хората и работата на икономиката. Според нея правителството прави всичко възможно да подпомага бизнеса, поствен в изключително трудна ситуация заради пандемията от COVID-19. От фабриката, посетена от министър Николова, са споделили, че вече са се възползвали от помощта на държавата в размер на 20 000 лв. за дигитализация на производството.
От министерството посочват, че държавата е осигурила над 2 млрд. лв. в подкрепа на хората и бизнеса заради пандемията. Осигурена е и допълнителна финансова помощ от 156 млн. лв. за бизнеса, като средствата са от Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”. Досега по мярката “Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19” по ОПИК с почти 173 млн. лв. са подкрепени голям брой български предприятия.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново