Милен Михов: ВМРО няма да допуснем гласуване по пощите и увеличаване на секциите в Турция

Публикувано на ср, 13 ян. 2021
126 четения

Не сме взели участие в консултациите при президента, защото той вече е определил датата и това е негово конституционно право. Няма да допуснем гласуване по пощите, както и увеличаване на секциите в Турция. Това заяви доц. д-р Милен Михов, зам.-председател на ВМРО. Той е категоричен, че под привидното милеене за българите зад граница се крият тясно партийните интереси на ДПС и намерението им е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.
Именно Патриотите успяхме през 2015 г. да ограничим броя на секциите в Турция и по този начин да ограничим влиянието на Ердоган в българската политика, припомни доц. Михов.
“Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има.
Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи , гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 – т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси. Сега със страха от ковид това може да не им се получи”, заяви още доц. Михов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново