Милен Михов: От нашата дисциплина зависи колко хора в България ще се заразят с коронавирус

Публикувано на пн, 16 Мар. 2020
259 четения

Коронавирусът не е само наш проблем, той е световен проблем. Очевидно е тук, у нас, и очевидно трябва да се спазват сериозни мерки. От нашата дисциплина зависи колко хора в България ще се заразят.

Това заяви пред камерата на „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Народният представител призова за спазване на всички мерки за неразпространение на вируса.

В момента сме нападнати от един чуждоземен вирус и е момента, когато с разум, дисциплина и организация трябва да се защитим. Мерките за предпазване са разумни, въпреки че носят неудобство. Лошото ще отмине, категоричен е Михов.

Той прогнозира, че ще има проблем с коронавируса и издръжливостта на нашата здравна система. Но уточни, че този въпрос не е в никакъв случай политически. Въпреки това организацията, направена и на централно, и на местно ниво според депутата е добра. Той призовава да вярваме и да се вслушваме в съветите на Националния щаб. Но е много важно да проявяваме и самоорганизация, допълни Михов.

Създаването на националния щаб заради коронавируса беше важна стъпка, в него е събран целия здравен, организационен, медицински потенциал, смята депутатът.

За това как се предпазва от заразата Михов заяви:

Аз и моето семейство вземаме медикаменти, подсилващи имунната система. Ограницих обществените си контакти. Редовните приемни в моята област – Велико Търново, са преустановени.

За съжаление отменен е и трабантфестът, който се провежда ежегодно през месец март във Велико Търново, информира той.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново