Местният парламент ще гласува новите цени на ХГ “Борис Денев”

Публикувано на ср, 21 юли 2021
168 четения

Новите цени на входните билети за посещение на Художествената галерия “Борис Денев” предстои да гласува на редовното си заседание в края на месеца Великотърновски общински съвет. Както “Янтра ДНЕС” писа по-рано, предвижда се билетът за лица над 18 г. да се увеличи от 3 лв. на 8 лв., а за учащи, студенти и пенсионери таксата ще е 2 лв. вместо левче. Отново се предвижда да има семеен билет, но вместо 3 лв. ще струва 8 лв., като този пакет е за двама възрастни с до три деца над 7 г. Запазва се безплатното посещение за всички деца до 7-годишна възраст, на такова имат право и хората с увреждания. Без вход ще се влиза не всеки четвъртък, както е сега, а само последния в месеца.
По-високи цени се подготвят и при беседите – за учащи стават 6 лв., а за останалите – 8 лв., с превод от 4 лв. ще се заплащат по 10 лв., а за беседа на чужд език таксата ще е 20 лв., вместо досегашните 5 лв.
Таксата за организиране на изложба с продължителност от 14 дни ще струва на автора 250 лв. Ако експозицията е по покана на ХГ “Борис Денев”, ще е безплатно, както и ако художникът предостави картина на галерията.
Мотивите за драстичното поскъпване са във връзка с изпълнението на проекта за ремонт и модернизация на художествената галерия, който се прави с европейско финансиране. Според местната администрация, ако таксите останат същите, то приходите няма да покрият изцяло всички разходи. Това налага и актуализацията на цената на входните билети за отделните категории посетители.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново