Местната коалиция „Глас народен“ представи листата си за съветници

Публикувано на вт, 3 окт. 2023
3315 четения

Пред пълна зала местната коалиция „Глас народен“ представи в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ своята гражданска листа за общински съветници за В. Търново. В нея участват 33 експерти, доказали във времето със своя опит и умения.
„Пасивността няма да постигне никакъв резултат. Ако останем встрани и кажем, че така е било и така ще бъде, значи се отказваме да се борим. Ако има нещо живо и ни крепи, то това е надеждата, че заедно можем всичко“, заяви водачът на листата проф. Христо Бонджолов. Той разказа за трудностите, през които е преминал като ректор на ВТУ и положените усилия, за да го утвърди като едно от най-авторитетните висши учебни заведения.
„Справихме се и от 36 място по заплащане от 37 държавни университета, сега сме на 6 място след медицинските и техническите университети. Това го постигнахме за 8 г. при почти фалирал университет с огромни задължения. Постигнахме обновена база над 80 % и увеличен с 1/3 студентски състав. Знам, че можем да постигнем много, но само ако сме заедно. И ако не вярвах в тази гражданска енергия нямаше да се включа в предизборната надпревара“, каза още проф. Христо Бонджолов.
След него думата взе бившият окръжен и зам. апелативен прокурор Емил Денев.
„През всички години, в които съм работил в системите на МВР и Прокуратурата, съм работил единствено в подчинение на Конституцията и законите. Това е моето призвание и съм се ръководил единствено от закона и моята съвест. Това, което ме доведе тук, е поканата на г-н Манолов да се включа в сдружението и в мига, в който разбрах какви са идеите и кои са хората в листата, не се поколебах да дам своето съгласие. Каузата да работиш за град В. Търново е велика“, заяви Емил Денев. Той подчерта, че ще вложи всичките си знания, умения и опит за бъдещето на В. Търново. Своята подкрепа заявиха икономистът Емануил Цветков и Деян Гемижев – шампион на България по хвърляне на диск и двукратен носител на приза “Спортист на годината” на В. Търново.
Последен взе думата Димитър Манолов – създател на гражданско сдружение “Заедно можем всичко”, което е част от коалиция „Глас народен“. Той благодари на всички, включили се в листата, и на присъстващите в залата.
„На 14 г. влязох в Сержантско училище „Георги Измирлиев“ в Г. Оряховица. На 16 г. положих клетва да пазя и закрилям родината си и ако се наложи да дам живота си за нея. Това формира в мен чувството за ред и справедливост, които се стремя да предам на моите деца и хората, с които работим“, заяви Димитър Манолов. Той не спести критиките относно лошата инфраструктура, проблеми с водоснабдяването в общината, липсата на средства за населените места. „За 30 г. от най-прекрасното място за живеене в България създадохме пустиня, от която децата ни да бягат. Аз не желая да гледам децата си по вайбър, стоейки в малка стаичка на старческия дом. Аз искам нашите деца – в този град и тази община, да имат бъдеще. Да ползваме капацитета на ВТУ и студентите да намерят тук своя избор, да останат, да работят и да създадат семейства. За някои това е илюзорна мечта. Всичко това ме накара да застана пред вас. Тук сме 33 човека, направили поредица от невъзможни неща. Нека всички заедно да променим настоящето и съдбите на поколения напред“, каза още Димитър Манолов.
След водача на листата проф. Христо Бонджолов, на второ място е бившият прокурор Емил Денев. Трети е Йордан Радославов, създател на фейсбук група и човек с дългогодишен опит в застраховането. На четвърто място е директорът на великотърновския театър Васил Вълчев. Следва неврохирургът д-р Николай Мойнов, доц. д-р Асен Куцаров, специалист по уши, нос, гърло. Следват инж. Стефан Стефанов, инж. Тихомир Панов, Габриела Николова, Гергана Евтимова, Светослав Дермански, Светлана Иванова, Борислав Раянов, Иван Момински, Тихомир Нанев, Филип Андреев, Камен Алексиев, Тихомир Георгиев, Светослав Стефанов, Петя Тричкова, Ваня Павлова, Емануил Цветков, Николай Илиев, Десислава Серафимова-Коева, Спартак Михайлов, Тинко Банабаков, Деян Гемижев, Илиян Трифонов, Станислав Йорданов, Светослав Николов, Цанко Цанев, Милко Малчев и Димитър Манолов, който е на 33 позиция в листата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново