Местен бизнесмен купи за над 1 млн. лв. ГУМ-а в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 5 Дек. 2018
9674 четения

Местен бизнесмен е закупил за над 1 млн. лв. ГУМ-а в центъра на Горна Оряховица, научи “Янтра ДНЕС”. До десет дни предстои да бъде финализирана сделката, реализирана след конкурс, потвърди кметът на Общината инж. Добромир Добрев. На него се е явил само един кандидат, макар че апетит към търговския обект е имало и от друг купувач. Продажбата е осъществена в края на ноември, като определената минимална цена бе в размер на 1 000 621 лв.
Емблематичната сграда в центъра на града е разположена на парцел от 1674 кв.м и е на три етажа с обща застроена площ от 1530 кв.м. Тя бе обявена заедно със складовите помещения, парното и стаите за обслужване на администрацията. Сградата на ГУМ-а е на близо 50 години, но досега по нея не са правени сериозни ремонти и отдавна се нуждае от обновяване, тъй като не отговаря на съвременните изисквания за търговски обект. Вторият и третият етаж на сградата бяха част от капитала на общинското дружество “Търговия за бита”. С ликвидирането на дружеството на практика целият имот е общински, а предаването на двата етажа стана през май т.г.
Продажбата не е изненада за горнооряховци, тъй като още м.г. се заговори за интерес към апетитния имот от страна на местни бизнесмени. Той се намира в пешеходната зона на площад “Георги Измирлиев” и е в непосредствена близост до търговски комплекс “Киното”, Историческия музей, хотел “Раховец” и Общината, което го прави изключително атрактивен. След финализиране на сделката предстои да се направи обследване на сградата, след което да бъде ремонтирана, като съгласно конкурсната програма са заложени и минималните инвестиции, които трябва да направи новият собственик.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново