Красимир Каракачанов: Няма нужда от откриването на военнополева болница

Публикувано на пт, 27 Ное. 2020
191 четения

Към момента няма нужда от откриването на военнополева болница за подпомагане на болниците при справянето с COVID кризата, заяви в старата столица министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. По думите му в момента големият проблем е свързан с липсата на медицински персонал. “Аз присъствах на заседанието, на което освен министъра на здравеопазването бяха и директорите на петте най-големи държавни болници. Те препоръчаха тези мерки и ги подкрепих. Политиците винаги малко или много се изкушават, с оглед на избори, на народна любов, да предлагат различни мерки. Тук обаче не става въпрос за предизборна кампания, а за живота и здравето на българите. Когато специалистите ти предложат нещо, логично е, когато ти не си медицинско лице и нямаш здравна грамотност като професия, да слушаш тези, които разбират”, коментира министърът. Според вицепремиера интервюто на министър-председателя на Северна Македония Зоран Заев е крачка напред, но ако през последните три години бяха правени такива малки крачки, днес този разговор нямаше да се води.
“Тук говорим за общата ни история до 1944 г., но трябва да уточним, че тя е българска. На България са необходими ясни гаранции как и кога ще се промени македонската образователна система. Те могат да бъдат дадени само с подписан документ – анекс, нов договор или протокол, а не с декларации”, каза Каракачанов, според който основното, което се случва сега, е говорене на езика на омразата най-вече от страна на скопските медии. Министърът на отбраната заяви, че България трябва да продължи да защитава националния си интерес и да не прави отстъпки, тъй като стои на позицията на историческата истина.
“Преди две или три седмици гледах едно интервю на македонски професор, който откри в Индонезия артефакти на 500 хил. години, които доказват, че древните македонци са били там. Подобни парадокси в македонските медии и македонските политици са се случвали не един или два пъти”, пошегува се Каракачанов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново